Tyttöjen e-Talo

Heippa ja tervetuloa Tyttöjen e-Taloon!

Täältä löydät sisältöä erityisesti tytöille ja nuorille naisille. Olet tervetullut myös, vaikka pohtisit omaa sukupuoltasi tai naiseuttasi, tai et halua määritellä itseäsi mihinkään sukupuoleen kuuluvaksi. Tavoitteenamme on auttaa nuoria omaan itseen ja elämään liittyvien huolien, haasteiden ja kysymyksien kanssa. Tänne voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Alla olevista kuvakkeista löydät tietoa eri nuoruuteen liittyvistä teemoista. Jos et löydä sivuilta vastausta mieltäsi painavaan asiaan, tai haluat keskustella asiastasi työntekijän kanssa tarkemmin, voit toimia seuraavin tavoin:

  • Keskiviikkoisin klo 17-19 olet tervetullut e-Talon kahdenkeskiseen Chattiin.
  • Voit lähettää viestin koska vain Kysymys&vastaus -palstalle, jolloin vastaamme kysymykseesi noin viikon sisällä palstalla tai sähköpostitse.
  • Voit lähettää viestin myös sähköpostitse, jolloin saat kysymykseesi henkilökohtaisen vastauksen sähköpostitse: e-talo@e-talo.fi.

Teemat

Muita juttuja

Mikä ihmeen Tyttöjen Talo?

Tyttöjen Talo® on Kalliolan Nuorten rekisteröity tuotemerkki, ja paikkana Tyttöjen Talot ovat tyttöjen omia paikkoja. e-Talo taas on Tyttöjen Talo verkossa, koska Tyttöjen Taloa ei ole jokaisessa kaupungissa. Tyttöjen Talojen tavoitteena on tukea tyttöjä ja nuoria naisia kasvamaan omannäköisikseen voimaantuneiksi naisiksi. Tyttöjen Talo on avoin kaikille 12-28 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille. Tyttöjen Taloilla on töissä ammattilaisia ja vapaaehtoisina aikuisia naisia. Tyttöjen Talot pyrkivät tavoittamaan vahvaa aikuisen tukea tarvitsevia tyttöjä ja tarjoamaan heille yhteisön, jonne kuulua ja jossa viihtyä. Tytöille halutaan viestiä: ”sinä olet tärkeä ja erityinen".

Tyttöjen Talon kivijalka on avoin toiminta, jolla tarkoitetaan harrasteryhmiä sekä avointa kahvilaa, jossa voi rennossa ilmapiirissä ja aikuisten välittävässä seurassa jutella tai olla vaan. Tarpeen mukaan tytöille tarjotaan myös yksilöllistä tukea. Tyttöjen Talo konseptiin kuuluvat Nuoret Äidit -toiminta, Monikulttuurinen tyttötyö, Pop In -seksuaalineuvontavastaanotto, sekä seksuaalinen väkivaltatyö. Tyttöjen Talon kiistaton vahvuus on, että se pystyy tarjoamaan monipuolista tukea yhdestä paikasta.

Tyttöjen Talot:

Helsingin Tyttöjen Talo 10 - 28-vuotiaille (Kalliolan Nuoret ry, Kalliolan Setlementti)
Hämeentie 13 A, 4krs.
00530 Helsinki
www.tyttojentalo.fi
tyttojentalo@tyttojentalo.fi

Espoon Tyttöjen Talo 10 - 28-vuotiaille (Kalliolan Nuoret ry, Kalliolan Setlementti)
Ruusutorpan koulu
Leppävaarankatu 24 D 2, 3 krs.
02600 Espoo
Facebook: Espoon Tyttöjen Talo
www.espoontyttojentalo.fi

Turun Tyttöjen Talo 12 - 28-vuotiaille (Auralan Nuoret ry)
Yliopistonkatu 26 B, 2. kerros
20100 Turku
www.mimmi.fi
info@mimmi.fi

Turun Tyttöjen Talo Varissuolla (yläkouluikäisille tytöille)
Kousankuja 4 C 68
20610 Turku
www.mimmi.fi/toiminta-varissuolla

Tampereen Tyttöjen Talo 12 – 28-vuotiaille (Setlementtiyhdistys Naapuri)
Keskustori 7 A 5
33100 Tampere
www.tytto.fi

Kuopion Tyttöjen Talo 12 – 28-vuotiaille (Setlementti Puijola ry)
Hapelähteenkatu 33, 2. kerros
70110 Kuopio
www.hilimat.fi
info@hilimat.fi

Oulun Tyttöjen Talo 12 – 28-vuotiaille (Oulun Seudun Setlementti ry)
Isokatu 41 A 13, 3. kerros
90100 Oulu
www.likka.fi

Rovaniemen Tyttöjen Talo 12 – 28-vuotiaille (Rovalan Nuoret ry)
Kansankatu 9
96100 Rovaniemi
www.neiot.fi
info@neiot.fi

Muu Tyttötyö:

Vantaan Tyttöjen Tila 10-28 -vuotiaille (Vantaan Nicehearts ry)
Unikkotie 2C, 2.krs, Tikkurila
01300 Vantaa
www.nicehearts.com
sanna.heikkinen-velican@nicehearts.com

SOPU-hanke (Kalliolan Nuoret ry)
Kunniaanliittyvät konfliktit, monikulttuurisuuteen liittyvät erityiskysymykset
Kinaporinkatu 2C
00550 Helsinki
www.soputila.fi/nuoret
johanna.aapakallio@kalliola.fi
Facebook: SOPU -hanke / Kalliolan nuoret ry

Tyttöjen Tupatoiminta

Tyttöjen Tupa on avoin kohtaamispaikka kaikille tytöille ja naisille. Tyttöjen Tuvan kohderyhmää ovat 7-16- vuotiaat tytöt sekä yli 18-vuotiaat vapaaehtoiset. Toiminnan tavoite on tukea ja vahvistaa tyttöjen kasvua, arvostaa omannäköistä ja monimuotoista tyttöyttä ja naiseutta sekä edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia kuulluksi ja nähdyksi tulemalla. Toimintaa tehdään tyttöjen tarpeista ja toiveista lähtien. Tyttöjen Tupa järjestää avoimia aukioloja, pienryhmiä, leiritoimintaa sekä Isosiskotoimintaa. Isosiskotoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa Isosiskokurssin käynyt yli 18-vuotias nainen toimii 7-16-vuotiaan tytön luotettavana aikuiskaverina ja arjen tukena.

Joensuun Tyttöjen Tupa (Joensuun Setlementti ry)
7-16-vuotiaille
Siltakatu 4a
80100 Joensuu
www.setlementtijoensuu.fi/tyttojen-tupa
Facebook: Joensuun Setlementti ry - Tyttöjen Tupa

Tampereen Tyttöjen Tupa (Ahjolan Setlementti ry)
6-16-vuotiaille
Pispalan valtatie 45 
33250 Tampere
http://www.tyttojentupa.fi/
Facebook: Piia Tampereen Tyttöjen Tupa

Keitä e-Talossa työskentelee?

e-Talon työntekijät ovat nais- ja miestyöntekijöitä, joilla on nuorisotyön koulutus. Suurimmalla osalla on myös joko seksuaalineuvojan, tai seksuaaliterapeutin koulutus, sekä erilaisia lisäkoulutuksia nuorten elämään liittyvistä teemoista. e-Talon työntekijät ovat sellaisia aikuisia, joille on tärkeää, että nuoret ja juuri Sinä, voitte hyvin.

Olemme täällä Sinua varten, auttamassa ja tukemassa tilanteissa jossa kaipaat aikuisen jeesiä, mutta et tiedä kenen muun puoleen kääntyä, tai kun asiasi on sellainen, josta et halua sinulle tuttujen aikuisten kanssa puhua. Meidän kanssamme voit jutella luottamuksellisesti, mutta mikäli meillä nousee huoli hyvinvoinnistasi, on meillä velvollisuus ilmoittaa siitä eteenpäin. Pyrimme kuitenkin aina löytämään ratkaisun, joka on Sinun hyvinvointisi kannalta paras ja mieluiten etsimme vastauksia ja pohdimme tilannettasi yhdessä kanssasi - sinun toiveitasi ja etenemisaikatauluasi kunnioittaen. Ota meihin siis rohkeasti yhteyttä, olemme täällä Sinua varten!

 

Mitä ovat kysymys&vastaus -palsta sekä chat?

Kysymys & Vastaus -palstalta löydät tyttöyteen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia, sekä mahdollisuuden kysyä mieltä askarruttavia asioita. Olet tervetullut kysymään myös, vaikka et kokisi itseäsi tytöksi, vaan pohdit omaa sukupuoltasi, tai et halua määritellä itseäsi mihinkään sukupuoleen kuuluvaksi. Halutessasi kysymyksesi julkaistaan nimettömänä e-Talon palstalla, tai halutessasi voit antaa sähköpostiosoitteesi jolloin sinulle vastataan sähköpostitse, eikä kysymystäsi näy palstalla.

Chat -palvelussa voit jutella kahden kesken luottamuksellisesti e-Talon työntekijöiden kanssa. Chat on aina keskiviikkoisin klo 17-19.

Tytöt maailmalla

Millaista elämäsi olisi, jos asuisitkin muualla kuin Suomessa? Alla ympäri maailmaa koottujen Tyttöjen julistus siitä, miten hienoa on olla Tyttö - olit sitten kotoisin mistä tahansa!

Tyttöjulistus:

Minua ei laitettu tähän maailmaan ollakseni näkymätön. En syntynyt tullakseni kielletyksi. Minulle ei annettu elämääni, jotta se kuuluisi jollekulle muulle. Minä kuulun minulle.

Minulla on ääni ja aion käyttää sitä. Minulla on unohtumattomia unelmia. Minulla on nimi, nimeni ei ole ”nimetön”, ”merkityksetön”, ”arvoton”, eikä nimeni odota enää tullakseen kuulluksi.

Joku päivä, he sanovat että tämä oli se hetki kun maailma heräsi näkemään potentiaalini. Tämä on se hetki, kun sain luvan olla valloittava. Tämä on se hetki, kun minun nousuni ei enää pelota sinua. Tämä on se hetki, kun tyttönä olosta tuli vahvuuteni ja turvapaikkani, ei kipuni. Tämä on se hetki, kun maailma näkee että minun etenemistäni estää jokainen ongelma ja minä olen avain kaikkiin ratkaisuihin. Tämä on se hetki, kun tyttö ja tyttö ja tyttö ja 250 miljoonaa muuta tyttöä sanovat kuuluvin äänin ”tämä on meidän hetkemme, tämä on minun hetkeni”. Tämä – kyllä - tämä on se hetki.” -Girl Effect 

Käy myös kurkkaamassa, millaista olisi olla elää 19-vuotiaan Intiassa, tai 22-vuotiaan Puolassa. Ympäri maailmaa olevien tyttöjen tarinoita ja lisätietoa Girl Effect ryhmän työstä löydät täältä.