Poikien e-Talo

Tervetuloa Poikien e-Taloon!

Täältä löydät sisältöä pojille ja nuorille miehille. Olet tervetullut myös, vaikka pohtisit omaa sukupuoltasi tai miehenä oloa, tai et halua määritellä itseäsi mihinkään sukupuoleen kuuluvaksi. Tavoitteenamme on auttaa nuoria omaan itseen ja elämään liittyvien huolien, haasteiden ja kysymyksien kanssa. Tänne voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Alla olevista kuvakkeista löydät tietoa eri nuoruuteen liittyvistä teemoista. Jos et löydä sivuilta vastausta mieltäsi painavaan asiaan, tai haluat keskustella asiastasi työntekijän kanssa tarkemmin, voit toimia seuraavin tavoin:

 • Keskiviikkoisin klo 17-19 olet tervetullut e-Talon kahdenkeskiseen Chattiin.
 • Voit lähettää viestin koska vain Kysymys & Vastaus -palstalle, jolloin vastaamme kysymykseesi viikon sisällä palstalla.
 • Voit lähettää viestin myös sähköpostitse, jolloin saat kysymykseesi henkilökohtaisen vastauksen sähköpostitse: e-talo(at)e-talo.fi.

Teemat

Muuta

Mikä Kysymys & Vastaus? Mikä Chat?

Kysymys & Vastaus -palstalta löydät poikana olemiseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia, sekä mahdollisuuden kysyä e-Talon miestyöntekijältä mieltä askarruttavia asioita. Olet tervetullut kysymään myös vaikka et kokisi itseäsi pojaksi, vaan pohdit omaa sukupuoltasi, tai et halua määritellä itseäsi mihinkään sukupuoleen kuuluvaksi.Keskiviikkoisin klo 17-19 voit chatata työntekijän kanssa kahdenkeskisessä, anonyymissa Chatissa.

Mikä ihmeen Poikien Talo?

Poikien Talo on turvallinen tila pojille ja nuorille miehille. Talossa on tarjolla sekä vapaata että ohjattua toimintaa sekä yksilöllisiä tapaamisia. Taloon voi tulla oleskelemaan ja viettämään aikaa kavereiden kanssa sekä tapaamaan työntekijöitä. Kaikki työntekijät ovat miehiä ja heidän kanssaan voi keskustella mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Tavallisia keskustelunaiheita ovat:

 • aikuistuminen ja itsenäistyminen
 • seurustelu ja seksuaalisuus
 • perhesuhteet
 • isyys
 • harrastukset
 • kiusaaminen ja yksinäisyys
 • erilaiset väkivallan kokemukset, kuten seksuaalinen väkivalta
 • päihteiden käyttö
 • mielenterveys
 • tulevaisuuden unelmat tai elämän haasteet

Poikien Talolla sinä itse päätät mitä kerrot. Poikien Talossa sinua kuunnellaan ja voit pohtia omaan elämääsi liittyviä asioita yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus.

Poikien Talo on syrjintä- ja kiusaamisvapaa alue. Poikien Talolla kohdellaan kaikkia yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti riippumatta kulttuurisesta, etnisestä ja sosiaalisesta taustasta, uskonnosta, mielipiteestä, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydentilasta ja vammaisuudesta/vammattomuudesta.

Helsingin Poikien Talo
10 – 28 -vuotiaille pojille ja nuorille miehille
Kangasalantie 11, 00550 Helsinki
040 177 9622
Tutustu Helsingin Poikien Talon toimintaan tarkemmin tästä

Oulun Poikien Talo
12 – 28-vuotiaille pojille ja nuorille miehille
Torikatu 16, (sisäänkäynti kadulta ja sisäpihalta ovisummerilla) 90100 Oulu
044 726 1264
Tutustu Oulun Poikien Taloon tästä
 

Lisää Poikatyötä Setlementeissä:

Jyväskylä:

Oiva & Ilona –hanke Jyvälän Setlementissä
Oiva on oma tila pojille ja nuorille miehille. Oiva on tarkoitettu kohtaamispaikaksi, jossa voit keskustella sinua mietityttävistä asioista yhdessä muiden kanssa tai turvallisen ja luotettavan aikuisen kanssa. Oivaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Oivassa kunnioitetaan yksilöllisyyttäsi sekä vaalitaan yhteisöllisyyttä. Oivassa voit osallistua erilaisiin ryhmiin, tavata muita, kertoa ja jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi asioista taivaan ja maan välillä.

Yhteystiedot: 
Oiva ja Ilona
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä
Panu Räsänen
040-163 0311
Tutustu Oiva & Ilonan toimintaan tästä
 

Tampere:

Kölvi-toiminta Setlementtinuorten Hämeen piiri ry:ssä
Kölvin monikulttuurinen poikatoiminta tukee Tampereella asuvia, murrosikäisinä maahan muuttaneita pakolaispoikia (12–23v.) vaikeassa elämäntilanteessa, jossa poikien on sopeuduttava uuteen kulttuuri- ja kieliympäristöön usein suhteettoman nopeassa aikataulussa. Toiminta aktivoi myös itse poikia tukemaan toisiaan hankkimansa elämänkokemuksen kautta (ns. isoveli-toiminta). Kölvin poikatyö on kulttuuri- ja sukupuolisensitiivistä erityisnuorisotyötä, jonka tukimuodot on räätälöity niin, että niillä todella tavoitetaan murrosikäisiä poikia. Monikulttuurisessa poikatyöyksikössä työskentelee nykyään kaksi päätoimista työntekijää ja useita harjoittelijoita, osa-aikaisia ja vapaaehtoisia.

Yhteystiedot:
Kölvi-toiminta

Vainiokatu 2, 33500 Tampere
040 595 1584
www.kolvi.fi

Kuopio:

Herrax otetta elämään–hanke Puijolan Setlementissä
Hankkeen kohderyhminä ovat Kuopion seudulla asuvat alle 29 -vuotiaat pojat ja nuoret miehet, jotka tarvitsevat arjenhallinnassaan ohjausta, neuvontaa ja tukea sekä poikien ja nuorten miesten parissa työtä tekevät tahot.

Yhteystiedot:
Arto Asikainen
050 3644888
arto.asikainen@puijola.net

SOPU-hanke (Kalliolan Nuoret ry)
Kunniaan liittyvät konfliktit, monikulttuurisuuteen liittyvät erityiskysymykset

Yhteystiedot:
Kinaporinkatu 2C
00550 Helsinki
www.soputila.fi/nuoret/

Vastaava projektityöntekijä
Johanna Aapakallio, p. 040 1920815
johanna.aapakallio@kalliola.fi

Facebook: SOPU -hanke /Kalliolan nuoret ry

Keitä e-Talossa työskentelee?

e-Talon työntekijät ovat nais- ja miestyöntekijöitä, joilla on nuorisotyön koulutus. Suurimmalla osalla on myös joko seksuaalineuvojan, tai seksuaaliterapeutin koulutus, sekä erilaisia lisäkoulutuksia nuorten elämään liittyvistä teemoista. e-Talon työntekijät ovat sellaisia aikuisia, joille on tärkeää, että nuoret ja juuri Sinä, voitte hyvin. 

Olemme täällä Sinua varten, auttamassa ja tukemassa tilanteissa jossa kaipaat aikuisen jeesiä, mutta et tiedä kenen muun puoleen kääntyä, tai kun asiasi on sellainen, josta et halua sinulle tuttujen aikuisten kanssa puhua. Meidän kanssamme voit jutella luottamuksellisesti, mutta mikäli meillä nousee huoli hyvinvoinnistasi, on meillä velvollisuus ilmoittaa siitä eteenpäin. Pyrimme kuitenkin aina löytämään ratkaisun, joka on Sinun hyvinvointisi kannalta paras ja mieluiten etsimme vastauksia ja pohdimme tilannettasi yhdessä kanssasi - sinun toiveitasi ja etenemisaikatauluasi kunnioittaen. Ota meihin siis rohkeasti yhteyttä, olemme täällä Sinua varten!